Speel goed
Boek

Speel goed op ontdekking met je spelende kind (cop. 2013)/ Jan de Lange ... [et al., ill.: Els Vermeltfoort ; foto's Els Feijs ... et al. ; red.: Hubertine van den Biggelaar]

Handreiking voor ouders en verzorgers om op een ander manier naar kinderen te kijken en samen met hen te spelen; met beschrijvingen van vijftien activiteiten om kinderen zich te laten ontwikkelen door spel.Hoe stimuleer en benut je de onderzoekende houding van jonge kinderen bij het spelen? Met aandacht voor vijftien activiteiten als torens bouwen en winkeltje spelen. Met kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is gebaseerd op het project Talentenkracht van 2012. Dit project had als motto 'Ouders ogen geven'. De auteurs willen ouders stimuleren op een andere manier naar hun kinderen te kijken en met hen te spelen. Op een eenvoudige manier worden vijftien verschillende activiteiten beschreven, zoals kralen rijgen, een knikkerbaan, luchtspuit, racebaan, mozaïeken en Lego. Elke activiteit wordt ingeleid met een zwart-wittekening en heeft dezelfde overzichtelijke structuur: de naam van de activiteit, de kracht van het speelgoed, stimulerende vragen, reacties van het kind en een stukje geschiedenis, omdat alle activiteiten worden geacht binnen het domein van 'wetenschap en techniek' te vallen. Het boek is een handreiking voor ouders en verzorgers waarin ze af en toe kunnen kijken om inspiratie op te doen om aan de slag te gaan met nieuwe activiteiten of juist opnieuw een hoofdstuk te lezen omdat het spel inmiddels een speciale betekenis voor het kind heeft gekregen. Verzorgd uitgegeven boek met mooie kleurenfoto's en ontelbare mogelijkheden voor ouders en verzorgers van jonge kinderen (ca. 2 t/m 5 jaar) om te ontdekken, te spelen en te leren.

Specificaties

Nederlands | 9789048714315

Titel Speel goed : op ontdekking met je spelende kind
Secundaire auteur Jan de Lange ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Utrecht : Sardes, cop. 2013
Overige gegevens 215 p - ill - 29 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met uitgeverij Zwijsen - Met lit. opg
ISBN 9789048714315
PPN 355551659
Rubriekscode 433.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Speelgoed ; Kinderspel ; Kinderpsychologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Speelgoed