De kijk en vertelbijbel
Boek

De kijk en vertelbijbel (cop. 2008)/ Jan Godfrey, met ill. van Paola Bertolini Grudina ; [vert. uit het Engels Lia van Aken]

Navertelling van verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Met tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Kinderbijbel met 26 oudtestamentische en veertig nieuwtestamentische verhalen. Ook minder bekende verhalen zijn gekozen, zoals over Paulus en de Openbaring van Johannes. Elk verhaal beslaat twee naast elkaar liggende pagina's en is voorzien van vrolijke, kleurige maar wat clichématige illustraties. De tekst is gezet in een soort schrijfletter. Het taalgebruik is weinig zorgvuldig; een streepje voor de samentrekking ontbreekt al in de titel. Onnodige details zijn toegevoegd, terwijl onmisbare informatie herhaaldelijk ontbreekt. Zo wordt niets verteld over de zondeval. Daardoor blijft bijvoorbeeld het verhaal over Noach erg aan de oppervlakte; wat zou dan de reden voor een zondvloed kunnen zijn? De essentie van de Bijbelverhalen komt onvoldoende naar voren. Op de laatste bladzijde staat in kleine letter een overzicht van de vindplaatsen van de Bijbelverhalen. Een van de vele vertaalde kinderbijbels; het uiterlijk is aantrekkelijk, maar qua inhoud zijn er betere op de markt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026614279

Titel De kijk en vertelbijbel
Auteur Jan Godfrey
Secundaire auteur Paola Bertolini Grudina ; Lia van Aken
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, cop. 2008
Overige gegevens 141 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: My first bible. - Anno Domini Publishing Services, cop. 2008
ISBN 9789026614279
PPN 314433287
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuterbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel