De ontdekking van de ruimte
Boek

De ontdekking van de ruimte ([2013])/ Govert Schilling, met ill. van Esther van Gameren & Edith Leusink

Is er leven op Mars? Waar komt de maan vandaan? Allerlei feiten, weetjes en vragen over de maan, planeten en sterren komen aan bod. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Bestaat het mannetje op de maan echt? Hoe heet is het op Venus? Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt kinderen mee op een boeiende reis door het heelal. Het betreft een bundeling van de kleurrijke uitgaven 'De ontdekking van de maan' (2009), 'De ontdekking van planeten' (2011) en 'De ontdekking van de sterren' (2012)*. Telkens wordt een subthema behandeld op twee naast elkaar liggende pagina's. De informatie is informatief, helder en duidelijk, begrijpelijk en beeldend. Kinderen worden regelmatig bij de tekst betrokken. Ze kunnen de (wetenschappelijke) informatie zelfstandig tot zich nemen, begrijpen en verwerken: feiten, weetjes, informatie uit de geschiedenis, mythen en wetenschappelijke (soms zelf uit te voeren) onderzoekjes. Kleurenfoto's en andere illustraties maken het helemaal af. Overzichtelijke en kleurrijke vormgeving. Het is de bekende sterrenkundejournalist gelukt om een boek te maken voor jonge onderzoekers, over een thema dat zo 'dichtbij' is en tegelijkertijd zo veel onbekends in zich draagt. Er zijn drie inhoudsopgaven, maar geen register aanwezig. Boek voor thuis, school en op de naschoolse opvang - om te lezen en (van) te leren. Een vraagbaak over het heelal, de ruimte en de sterren voor jonge ruimtereizigers vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048818730

Titel De ontdekking van de ruimte
Uniforme titel De ontdekking van de maan De ontdekking van de planeten De ontdekking van de sterren
Auteur Govert Schilling
Secundaire auteur Esther van Gameren
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2013]
Overige gegevens 92 p., 86 p., 92 p - ill - 21×22 cm
Annotatie Bevat: De ontdekking van de maan ; De ontdekking van de planeten ; De ontdekking van de sterren. - Oorspr. uitg.: 2009, 2011, 2012
ISBN 9789048818730
PPN 362965528
Rubriekscode 552
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal ; Maan ; Mercurius (planeet) ; Venus (planeet) ; Mars (planeet) ; Jupiter (planeet) ; Saturnus (planeet) ; Uranus (planeet) ; Neptunus (planeet) ; Pluto (planetoïde) ; Sterren (heelal)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal