Geïllustreerde verhalen uit de Griekse mythologie
Boek

Geïllustreerde verhalen uit de Griekse mythologie (cop. 2011)/ [herverteld door Russell Punter ... et al., ill. Matteo Pincelli ... et al. ; vert. uit het Engels]

Zes bekende verhalen uit de Griekse Oudheid, onder meer over het Paard van Troje en de Odyssee. Navertelling in korte teksten met veel kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Verhalen uit de Griekse mythologie zijn natuurlijk bijzonder fantasievol, maar niet per se geschikt voor kinderen. In deze verzameling zijn zes verhalen voor hen herschreven door verschillende auteurs; de bloederige details zijn er grotendeels uitgehaald. De relatief kleine hoeveelheden tekst per pagina, in duidelijke letter, worden ondersteund door, soms paginagrote, kleurrijke illustraties van verschillende tekenaars. Ze variëren van goed tot uitstekend, de afwisseling maakt het boek aantrekkelijk. Sommige verhalen doen een beetje aan als uittreksels, terwijl andere juist heel goed geschreven zijn en ook humoristische elementen toevoegen. Met achtergrondinformatie over Griekse mythes en goden met een lijstje van goden en godinnen, de namen van de Griekse goden bij de Romeinen en een kaartje van het oude Griekenland. Het omslag vermeldt dat kinderen vanaf 8 jaar het boek ook zelf kunnen lezen, maar dat is met woorden als creatuur, citadel en undercover niet helemaal houdbaar. Ook de uitspraak van de Griekse namen zal problemen opleveren. Voorlezen kan echter goed (met uitleg bij enige woorden), waarmee dit een toegankelijke introductie is tot de verhalen uit de Griekse mythologie. Kloeke uitgave met zacht kaft en leeslint.Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409565680

Titel Geïllustreerde verhalen uit de Griekse mythologie
Secundaire auteur Russell Punter ; Matteo Pincelli
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2011
Overige gegevens 350 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: London : Usborne, 2011
ISBN 9781409565680
PPN 364254165
Rubriekscode Grieks 862
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mythologie; Griekse Oudheid
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Mythologie