United
DVD

United (cop. 2013)/ David Tennant ... [et al.], prod. Julia Stannard ; dir. James Strong

In 1956 is het voetbalelftal van Manchester United ongekend populair, maar het noodlot slaat toe. Bij een vliegtuigongeluk in 1958, komen 23 inzittenden om het leven komen, waaronder acht leden van Manchester United 'Busby Babes'.

Recensie

Britse sportfilm uit 2010 van James Strong, met David Tennant, Dougray Scott e.a. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. 'The Busby Babes' is de bijnaam van het succesvolle voetbalelftal van Manchester United in 1956. Het team bestaat uit jonge getalenteerde en populaire voetballers, zoals Bobby Charlton, Duncan Edwards, Mark Jones en Eddie Colman. Na een reeks geweldige successen komt het noodlottig jaar 1958. Als The Babes per vliegtuig terugkeren naar Manchester nadat ze een Europacupwedstrijd hebben gespeeld, maken ze een tussenlanding in München. Door het plotselinge slechte, winterse weer moet het vliegtuig drie pogingen doen om op te stijgen. Bij de laatste poging botst het vliegtuig tegen een brandstofdepot en 23 inzittenden komen om het leven onder wie 8 voetballers. Louise Keller (Urban Cinefile,i) vindt dat omdat bekend is wat er gaat gebeuren het moeilijk is om de spanning erin te houden maar de onderlinge kameraadschap en de stemming in het vliegtuig voordat dat alles verschrikkelijk misgaat, wordt goed weergegeven. Bovendien wordt er overtuigend geacteerd en is het een krachtig en ontroerend verhaal.

Specificaties

Engels | 8711983961050

Titel United
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur James Strong ; David Tennant
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Ondertitel op inlay: the legend of the Busby Babes - Videoversie van de gelijknamige film: Groot-Brittannië : World Productions [etc.], cop. 2010
ISBN 8711983961050
PPN 364215712
Genre sport
Thematrefwoord Manchester United (voetbalclub) ; Vliegtuigrampen
Taal Engels