Sint & Diego
DVD

Sint & Diego de Magische Bron van Myra (2013)/ met Harold Verwoert ... [et al.], geprod. door Mustapha Boudellah, Evert van de Grift, Adel Adelson ; regie Adel Adelson

De magische kracht die de zwarte Pieten nodig hebben voor het vullen van de schoentjes raakt op. Daarom gaat Diego met zijn Elite Pieten op zoek naar de magische bron in Sint z'n geboorteplaats Myra. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Nederlandse sinterklaasfilm van Adel Adelson met o.a. Peter Faber, Harold Verwoert, Kathleen Aerts en Jada Borsato. Door de magische kracht van het boek van Sinterklaas kunnen de Pieten de daken op om de pakjes te bezorgen en weet Sinterklaas alles over de kinderen. Maar iedere honderd jaar moet het boek opgeladen worden bij de magische bron van Myra, anders verliest het zijn kracht. Omdat Sint dit vergeten is, moeten Diego en de Elitepieten met spoed op zoek naar de bron. Tijdens deze reis vol avonturen en tegenslagen krijgen ze gezelschap van het 9-jarige meisje Madelief, dat dolgraag wil dat haar vader, die op militaire missie is, op Sinterklaas bij haar thuis kan zijn. Nathalie Strijker (Volkskrant 17-11-2012): 'Het verhaal is nogal voorspelbaar. Eigenlijk weet je na drie minuten al precies hoe het gaat eindigen. De grapjes die de Pieten in de film maken zijn flauwer dan flauw.' De film werd genomineerd voor de Audience Award op het Nederlands Film Festival en voor Beste jeugdfilm bij de Rembrandt Awards. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8715664105955

Titel Sint & Diego : de Magische Bron van Myra
Uniforme titel Sint en Diego
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Adel Adelson ; Harold Verwoert
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : AM Pictures [etc.], 2012
ISBN 8715664105955
PPN 36455648X
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands