Sociale media op de basisschool
Boek

Sociale media op de basisschool de leerkracht maakt het verschil : inspiratieboek (cop. 2012)/ onder red. van Remco Pijpers, [coördinatie & eindred. Nicole van den Bosch ; red. Margreet van der Berg ... et al. ; fotogr. Rodney Kersten]

Praktijkverhalen van leerkrachten van het basisonderwijs over het gebruik van sociale media.Hoe benut je Twitter, Facebook en You-Tube op de basisschool? Praktijkverhalen van leerkrachten over het gebruik van sociale media. Met kleurenfoto's en kindertekeningen. Voor opvoeders en leerkrachten van kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief boek vol praktijkverhalen van vooral leerkrachten in het basisonderwijs over het gebruik van sociale media (verzamelbegrip voor platforms op internet waar gebruikers de inhoud verzorgen) in hun dagelijkse lespraktijk, bedoeld als inspiratiebron voor collega's. Eerst wordt in zes stappen een plan uiteengezet om sociale media een plek te geven op school. Daarna volgen verhalen over onder andere gebruik van Twitter, Facebook, YouTube maar ook sociale media als hulpmiddel om bv. pesten bespreekbaar te maken, reclame te maken en verantwoord om te gaan met sociale media. De verhalen volgen eenzelfde stramien: hoe werkt het, hoe lang duurt het, doel, resultaat, wat heb je nodig en natuurlijk de ervaringen. De redactie geeft daarna tips die aansluiten bij het onderwerp. De vlot te lezen teksten zijn enthousiast geschreven, de lay-out (en ook het omslag) met kindertekeningen is iets te veel gericht gericht op kinderen, terwijl de doelgroep toch echt de leerkracht op de basisschool is. Een inspirerende en actuele uitgave van Mijn Kind Online die op o.a. basisscholen niet mag ontbreken. Met veel kleurenfoto's, tips voor het gebruik van sociale media en webtools in de klas (ook toegevoegd op een bijgevoegde poster*), een verklarende woordenlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789081932400

Titel Sociale media op de basisschool : de leerkracht maakt het verschil : inspiratieboek
Uniforme titel Inspiratieboek sociale media op de basisschool
Secundaire auteur Remco Pijpers ; Nicole van den Bosch
Type materiaal Boek
Uitgave [Leidschendam] : Mijn Kind Online, cop. 2012
Overige gegevens 111 p - ill - 34 cm - Sociale media ABC
Annotatie Ook verschenen als online resource - Met index
ISBN 9789081932400
PPN 343190311
Rubriekscode 451.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale media; Basisonderwijs; Nederland
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale media