Einstein voor kids
Boek

Einstein voor kids 63 wetenschappelijke proefjes (die écht werken) met huis-, tuin- en keukenmateriaal (cop. 2013)/ [tekst] Frank van Ark, [ill.] Geert Gratama ; [samenst.: Lab-K2 ; eindred.: Frank Noe Uitgever]

Hoe verklein je munten, maak je peperwater of een vierkante zeepbel? Uitleg van ruim zestig proefjes en van natuurkundige zaken als zwaartekracht en oppervlaktespanning. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 63 proefjes in dit boek kun je gewoon met huis-tuin-en-keukenmateriaal uitvoeren: een melkpak, een teiltje of een boterham met pindakaas. Het zijn deels bekende proefjes, zoals vuur maken met een vergrootglas of statische elektriciteit opwekken met een ballon, en deels minder bekende zoals 'plastic' maken van melk. Bij elke proef staan de benodigdheden en een beschrijving. Ook wordt bij de meeste proefjes uitgelegd welk (natuurkundig) verschijnsel eraan ten grondslag ligt, zoals oppervlaktespanning. Hier en daar staat een kader met 'Heb je hier ook wat aan?' Daarin lees je bijvoorbeeld hoe je met een hevel een aquarium leeg kunt laten stromen. Juist die praktische toepassing is interessant; daarom is het jammer dat deze kaders niet bij elke proef staan. De uitleg is helder en toegankelijk en de vormgeving is overzichtelijk met pagina's in rustige kleuren en goed leesbare tekst in kadertjes. Wel veel samengestelde zinnen en regelmatig worden afbrekingsstreepjes gebruikt. De cartooneske tekeningen zijn instructief en grappig. Kortom, een leuk boekje voor kinderen (en volwassenen) om thuis of in de klas te knutselen met wetenschap. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058774699

Titel Einstein voor kids : 63 wetenschappelijke proefjes (die écht werken) met huis-, tuin- en keukenmateriaal
Auteur Frank van Ark ; Geert Gratama
Secundaire auteur Frank Noe
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2013
Overige gegevens 71 p - ill - 21×21 cm
ISBN 9789058774699
PPN 364400072
Rubriekscode 532.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurkunde; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten