Bevrijdende liefde
Boek

Bevrijdende liefde roman (2013)/ Francine Rivers, vert. [uit het Engels] door Nellie Keukelaar

Het leven van een prostituee in het negentiende-eeuwse Californië verandert drastisch wanneer ze een gelovige boer ontmoet.

Aanwezigheid

Recensie

Deze roman speelt zich af omstreeks 1850 in Californië. Hoofdpersoon Angel verliest al jong haar moeder, wordt verkocht en misbruikt en later gedwongen om als prostituee te werken. Zij houdt zich staande vanuit een diepe haat ten opzichte van de mannen die haar misbruiken. Ze ontmoet Michael Hosea, die het als Gods wil ziet om haar weg te halen uit de prostitutie en met haar te trouwen. Heel langzaam verandert Angel van een bittere haatdragende vrouw tot een persoon met zelfrespect en een pril geloof in de liefde van God en mensen om haar heen. De auteur wilde met deze roman het bijbelverhaal van Hosea plaatsen tegen de achtergrond van de negentiende eeuw. Boeiende, lijvige roman, hoewel een verbintenis tussen mensen uit zulke verschillende werelden misschien wat onwerkelijk is. Het christelijke aspect is nadrukkelijk aanwezig; boven elk hoofdstuk een citaat uit de wereldliteratuur of uit de bijbel. In deze editie ontbreekt het overdreven voorwoord van de (Amerikaanse) uitgever; wel is er een nawoord van de auteur waarin zij uitlegt waarom ze het boek heeft geschreven. Voor een breed lezerspubliek uit protestants-christelijke kring. Kleine druk, ruime bladspiegel.

Specificaties

Nederlands | 9789029722551

Titel Bevrijdende liefde : roman
Auteur Francine Rivers
Secundaire auteur Nellie Keukelaar
Type materiaal Boek
Editie 15e dr., herz. ed;
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2013
Overige gegevens 576 p - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Kampen : Voorhoeve, 2000 - Vert. van: Redeeming love. - Sister, Or. : Palisades, 1997. - Oorspr. uitg.: Bantam Books, 1991
ISBN 9789029722551
PPN 363221085
Genre historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Prostitutie ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands