Eve & Adam
Boek

Eve & Adam en toen schiep het meisje een jongen (cop. 2013)/ Michael Grant en Katherine Applegate, uit het Engels vert. door Maria Postema

Als Eve (17) ontdekt dat ze genetisch gemodificeerd is in het bedrijf van haar moeder, staat ze voor een dilemma: de praktijken van Spikes Biofarm bekendmaken of niet. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een ongeluk, waarbij haar been wordt afgerukt, belandt de 17-jarige Evening in het ziekenhuis. Haar moeder, dr. Spiker, haalt haar daar meteen weg: Eve kan herstellen op een speciale afdeling van haar bedrijf, Spiker Biofarm. De genezing gaat wonderbaarlijk snel. Door Solo, de zoon van de verongelukte zakenpartners van Eve's moeder, komt Eve achter de verwerpelijke praktijken van haar moeders bedrijf. Dat stelt haar uiteindelijk voor een dilemma: dit wereldkundig maken - en haar moeder dus verraden - of zwijgen. Het verhaal wordt verteld vanuit Eve, Solo en later ook vanuit Adam, een volmaakte jongen die Eve op de computer heeft samengesteld en die de virtuele wereld blijkt te kunnen verlaten. Dit spannende verhaal over genetische modificatie is geschreven door het succesvolle schrijversechtpaar Grant-Applegate. De eerste is bekend van de series 'Gone' en 'BZRK'; Katherine Applegate is de auteur van de series 'Animorphs' en 'EverWorld'. Een met vaart verteld sf-verhaal, waarin de waarde van vriendschap en verliefdheid een belangrijke rol spelen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000321056

Titel Eve & Adam : en toen schiep het meisje een jongen
Uniforme titel Eve en Adam
Auteur Michael Grant ; Katherine Applegate
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2013
Overige gegevens 269 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Eve and Adam : and girl created boy... - New York : Feiwel & Friends, 2012
ISBN 9789000321056
PPN 362835942
Genre science-fiction
Thematrefwoord Computers ; Genetische manipulatie ; Gewetensconflict
Taal Nederlands