Superdieren
Boek

Superdieren de grootste, snelste, gevaarlijkste wezens ter wereld (cop. 2013)/ Derek Harvey, [vert. uit het Engels Corrie van den Berg ; revisie Emilie Descamps]

Wat is het slijmerigste dier? En welk dier kan zich heel goed vermommen? Kennismaking met honderd dieren die opvallen door o.a. hun snelheid, kracht of gedrag. Met (pagina)grote kleurenfoto's en grafiekjes. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Grote, dikke en rijk geïllustreerde uitgave over honderd dieren die opvallen vanwege hun anatomie, snelheid, kracht, gedrag of bijzondere zintuigen, zoals de mestkever als topgewichtheffer en de pistoolgarnaal die harde knallen produceert. Zoogdieren, reptielen, amfibieën, vogels, vissen en ongewervelden, alle soorten komen aan bod, inclusief recordhouders: de snelste graver, de hoogste vlieger, het zwemkanon en het slijmerigste dier. Gestart wordt met een interessante 'biologieles' van tien pagina's over leefgebieden, classificatie van dieren, evolutie, lichaamsbouw en leefwijzen. Het boek bevat meer beeld dan tekst. De tekst staat in korte blokjes en bijschriften en bevat soms moeilijke woorden die niet in de woordenlijst staan (bv. equivalent, mimicry, ontbeert). Het kost enige moeite om de grafiekjes met feiten en cijfers goed te begrijpen. Maar verder is het een prachtige uitgave met veel (pagina)grote kleurenfoto's (soms in close-up, de dieren komen levensecht over), tekeningen en doorsnedes van dieren en interessante informatie met een hoog 'wow'-gehalte. Met register, woordenlijst en lijst met afkortingen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401409353

Titel Superdieren : de grootste, snelste, gevaarlijkste wezens ter wereld
Auteur Derek Harvey
Secundaire auteur Corrie van den Berg ; Emilie Descamps
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013
Overige gegevens 255 p - ill - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Super Nature. - London : Dorling Kindersley, cop. 2013
ISBN 9789401409353
PPN 364289163
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren