Wies is allergisch
Boek

Wies is allergisch een kinderboek over voedselallergie ([2013])/ [tekst: Fleur Verhoeff en Saskia van Herk, eindred.: Annet Huizing ; ill.: Irene Mulder]

Als Wies een taartje eet, krijgt ze opeens rode bultjes en jeuk. Hoe zou dat komen? Prentenboekje met tekst op rijm en kleurenillustraties waarin wordt uitgelegd wat voedselallergie is. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieve kinderboekje (geniet, klein, vierkant formaat, glad papier) is bedoeld voor jonge kinderen die te maken hebben met een voedselallergie. In een vierregelige tekst op rijm op de rechterbladzijde wordt verteld hoe een meisje na het eten van een taartje rode jeukende bultjes krijgt. Na een bezoek aan de huisarts gaat ze naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Onder de tekst op rijm in een duidelijk lettertype staat op een aantal pagina's extra ouderinformatie in een klein lettertype. Op de linkerbladzijde staat een cartoonachtige, duidelijke tekening in kleur, bedoeld om het verhaaltje te visualiseren. Achter in het boekje volgt nog kort extra informatie voor ouders over voedselallergie (definitie, symptomen, onderzoek en behandeling). Dit boekje maakt de onzekere en vervelende situatie van een voedselallergie begrijpelijk voor jonge kinderen zonder te verzanden in details en moeilijke termen. Uitgave van 'Kinderboek op maat' die eerder soortgelijke, informatieve prentenboekjes over medische onderwerpen publiceerde. Om samen te bekijken en te vertellen met kinderen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Wies is allergisch : een kinderboek over voedselallergie
Auteur Fleur Verhoeff ; Saskia van Herk
Secundaire auteur Annet Huizing ; Irene Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Kinderboek op Maat, [2013]
Overige gegevens [32] p - ill - 16×16 cm
PPN 364153253
Rubriekscode 605.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselallergie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Voedselallergie