Curaçao voor kinderen met lef
Boek

Curaçao voor kinderen met lef een bijzonder vreemd spelletjesboek boordevol activiteiten en rare weetjes (cop. 2013)/ Charlotte Doornhein, [ill. Iris Boter ; foto's Marloes Voogsgeerd ... et al. ; red. Mariska Hammerstein]

Allerlei spelletjes, knutselwerkjes en quizvragen waarmee je ook wat kunt leren over het leven op Curaçao. Met veel kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Spelenderwijs Curaçao ontdekken via 16 'eilandspelletjes' (deel I) van op een been staan op een brug tot knutselwerkjes. Eerder verschenen in het online-tijdschrift CPost, met varianten voor niet-Curaçaobewoners. De beschrijving van de spelletjes staat steeds op de rechterpagina, links staan educatieve quizvragen die aansluiten bij het spelletje. Beide pagina's zijn voorzien van kleurenfoto's. In deel II en III staan door de auteur verzamelde (multiculturele) spelletjes op thema, met kleurenillustraties; bekende (tikkertje) en onbekende (windvanger maken). Sommige zijn verteld in drie of vier zinnen, andere (met ingewikkelde spelregels) in een instructie van een tot twee pagina's die voor jongere kinderen alleen met hulp te lezen/uit te voeren zijn. Spellen als 'Een diep gat graven in je tuin' en 'Kokosnoten werpen' kunnen afschrikken. Ook in stijl en aanspreekvorm zijn er uitschieters (van formeel naar jolig), wat het boek iets onevenwichtigs geeft. Achterin de quiz-antwoorden, een auteursbiografie, aanbevolen boeken/websites en een verklarend woordenlijstje (o.a. Papiamentu). Vooral geschikt voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar Curaçao en/of erheen op vakantie gaan. Ook bruikbaar binnen BSO/NSO. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig van 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740039

Titel Curaçao voor kinderen met lef : een bijzonder vreemd spelletjesboek boordevol activiteiten en rare weetjes
Uniforme titel Curaçao
Auteur Charlotte Doornhein
Secundaire auteur Iris Boter ; Marloes Voogsgeerd ; Mariska Hammerstein
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, cop. 2013
Overige gegevens 119 p - ill - 24 cm
Annotatie Met bibliogr
ISBN 9789491740039
PPN 363820388
Rubriekscode 622.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes; Kinderen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes