Adolf Hitler
Boek

Adolf Hitler de vlucht naar Argentinië (cop. 2012)/ Simon Dunstan en Gerrard Williams, [vert. uit het Engels: W.A. van Woerden]

Gedetailleerde beschrijving hoe, volgens de auteurs, Adolf Hitler c.s. dankzij de inspanningen van zijn rechterhand Martin Bormann naar Argentinië wist te ontsnappen waar hij tot aan zijn dood op 13 februari 1962 verbleef.

Recensie

Ondanks het feit dat de Sovjet-Unie in de jaren zestig 'forensisch bewijs' heeft geleverd dat Adolf Hitler daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd op 30 april 1945 in de Führerbunker en dat SS-officieren van zijn staf hebben verklaard dat zij de lijken van Hitler en Eva Braun hebben verbrand in de tuin van de Rijkskanselarij, is de complottheorie dat de Führer tijdens de laatste dagen van de slag om Berlijn zou zijn ontsnapt, nooit uit het zicht verdwenen. Zelfs Stalin en Eisenhower hebben na afloop van de oorlog nog lang geloofd dat de Duitse dictator nog in leven zou zijn. Militair historicus Dunstan en onderzoeksjournalist Williams hebben vijf jaar onderzoek gedaan om deze complottheorie voor eens en altijd naar het rijk der fabelen te verwijzen. Tot hun verrassing echter vonden zij steeds meer aanwijzingen dat de Führer wel degelijk was ontsnapt en pas in 1962 in Argentinië zou zijn overleden. De auteurs volgen de vermeende vluchtroute die Hitler (codenaam Wolf) volgens hen nam, met vermelding van ooggetuigen, plaatsen en data en met een gedetailleerde beschrijving van de gebruikte vliegtuigen, U-boten, bases en schuilplaatsen. Het verslag van de speurtocht naar de waarheid leest als een spannend jongensboek en vormt een ongehoord relaas dat een uitdaging vormt voor historici.

Specificaties

Nederlands | 9789089982186

Titel Adolf Hitler : de vlucht naar Argentinië
Auteur Simon Dunstan ; Gerrard Williams
Secundaire auteur W.A. van Woerden
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2012
Overige gegevens 368 p., [16] p. pl - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Grey wolf : the escape of Adolf Hitler. - New York : Sterling, 2011
ISBN 9789089982186
PPN 352064935
Rubriekscode Duitsland 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hitler, Adolf; Argentinië
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hitler