Sam & Julia en het circus
Boek

Sam & Julia en het circus (2013)/ bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman, gefotografeerd door Jaap Vliegenthart

Julia gaat met haar moeder in het circus werken. Ze stuurt brieven naar haar buurjongen Sam uit het Muizenhuis. Ze vertelt hem alles over haar avonturen in het circus. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel uit de populaire serie 'Het Muizenhuis'*, waar Julia en haar vriendje Sam wonen. In dit deel gaat Julia met haar moeder mee om te werken in het circus en schrijven zij en Sam elkaar brieven. Net als de vorige delen is dit prentenboek gevuld met grote kleurenfoto's van Het Muizenpoppenhuis met het nostalgische interieur, vol minutieus nagemaakte voorwerpen als een oude typmachine en een Volkswagenbusje. Daarnaast worden de circuswagens en -tent getoond, alles voorzien van zo veel details dat je er niet op uitgekeken raakt. In het midden van het boek bevinden zich twee uitklapbare bladzijden, waarop de piste en de buitenkant van de tent te zien zijn. De muizen dragen kleren en gedragen zich als mensen. De belevenissen van Julia en Sam worden in vijftien korte, getitelde en nogal brave verhaaltjes beschreven waardoor het boek het vooral moet hebben van de enorm tot de verbeelding sprekende foto's van de muizenwereld, die de auteur zelf vervaardigde. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047614555

Titel Sam & Julia en het circus
Uniforme titel Sam en Julia en het circus
Auteur Karina Schaapman
Secundaire auteur Jaap Vliegenthart
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2013
Overige gegevens 67 p - ill - 31 cm
ISBN 9789047614555
PPN 355354497
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Circussen ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman