Hennie de Heks en de piraten
Boek

Hennie de Heks en de piraten (cop. 2013)/ Valerie Thomas [tekst], en Korky Paul [ill. ; vert. uit het Engels: Loes Randazzo]

Voor een verkleedfeest tovert Hennie de Heks zichzelf om tot piraat en kat Helmer tot pagegaai. Samen met de andere piraten op het feest gaan ze op zoek naar een schat. Prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hennie de Heks wordt uitgenodigd voor een verkleedfeestje en tovert zichzelf om tot piraat en haar zwarte kat Helmer tot papegaai. Op het feest blijken veel meer piraten te zijn, die graag samen een schat willen zoeken. Hennie tovert een piratenschip waarmee ze naar Schateiland vertrekken en na tal van humoristische avonturen ten slotte met een grote knal én met schat en al op het feest terugkeren. De vrolijk gekleurde, gedetailleerde illustraties in gemengde techniek spreken zeer tot de verbeelding en nodigen uit om steeds weer nieuw grapjes te ontdekken. Verrassend is dat voor de laatste illustratie het boek een kwartslag gedraaid moet worden, want dat verhoogt de aandacht voor de terugkomst op het feest. De tekst, gedrukt in een duidelijke, zwarte drukletter, staat in de platen en bedient zich soms van handgeschreven uitroepen of een extra groot lettertype. Zelfs na vele titels blijft Hennie de Heks boeien. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089410009

Titel Hennie de Heks en de piraten
Auteur Valerie Thomas ; Korky Paul
Secundaire auteur Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Winnies pirate adventure. - Oxford : Oxford University Press, 2013
ISBN 9789089410009
PPN 363420347
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Zeerovers ; verborgen schatten ; Verkleden
Taal Nederlands