Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij ver
Boek

Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij ver (cop. 2013)/ Vera de Backker [ill.], en Sabine Wisman [tekst ; red. Jeanette van Leeuwen ; naar een idee van Rob Buiter]

De jonge ooievaars Puck en Pim verlaten hun veilige nest en trekken naar West-Afrika. Het is een lange tocht. Zullen ze het halen? Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties en cd met negen (meezing)liedjes en het verhaal. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan het eind van de zomer verlaten ooievaars Puck en Pim hun veilige nest bij de molen en trekken richting West-Afrika. Het is een lange en vermoeiende tocht. Komen ze er wel en keren ze ooit nog terug naar Nederland? Na dit verhaal volgen vier pagina's met algemene informatie over ooievaars. Op de bijgevoegde cd is het verhaal te beluisteren. Behalve een (meezing)lied over een kleine ooievaar staan er ook liedjes op over acht andere dieren, waaraan al aandacht is besteed in de serie 'Zeg kleine...'*. De liedteksten zijn van Ivo de Wijs. De ingekleurde getekende illustraties van de vogels zijn vrij natuurgetrouw. Hun leefgebied is eenvoudig weergegeven, ook vanuit het vogelperspectief. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. Het aardige, eenvoudige verhaal is al voor te lezen aan kleuters. De informatiepagina's zijn voor wat oudere kinderen. De cd met verhaal en liedjes zijn geschikt voor kleuters. De informatie over o.a. leefgewoontes van de ooievaar is een meerwaarde bij gebruik op school. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050114608

Titel Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij ver
Uniforme titel Zeg kleine ooievaar
Auteur Vera de Backker ; Sabine Wisman
Secundaire auteur Jeanette van Leeuwen ; Rob Buiter
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens [27] p - ill - 25×25 cm - cd
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789050114608
PPN 363220151
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ooievaars
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Ooievaars