Atletiek
Boek

Atletiek (cop. 2013)/ Clive Gifford, [vert. uit het Engels: Karin Beneken ; bew. voor makkelijk lezen: Bianca Mastenbroek]

Maak kennis met grote wedstrijden bij atletiek zoals de Olympische Spelen, marathons en wereldkampioenschappen. Met woordenlijst en actiefoto's in kleur. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie 'Grote sportevenementen'* staat atletiek centraal. Aan de hand van grote bekende en minder bekende toernooien (Grand Prix, Aziatische Spelen, Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen) wordt steeds ingezoomd op een tak van sport die valt onder de verzamelnaam atletiek: de werponderdelen (o.a. discuswerpen en kogelstoten), springonderdelen (o.a. verspringen), de loopnummers (o.a. de sprint en de marathon). De informatie is vaak erg basaal en eenvoudig: wie het eerst over de finish komt, is winnaar, de eerste prijs krijgt een gouden medaille, atleten kunnen geld verdienen en dit noemen we prijzengeld. Bij de korte, informatieve teksten staan kleurenfoto's van sporten en sporters. Het betreft vooral ongekaderde actiefoto's. De gekleurde bladzijden bevatten kaders met sportweetjes, veelal (wereld)recordtijden. Moeilijke woorden worden achterin verklaard, inclusief de manier waarop ze moeten worden uitgesproken. Verwijzingen naar internetsites (van met name records) complementeren het boek dat kleurrijk is uitgevoerd. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750327

Titel Atletiek
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Karin Beneken ; Bianca Mastenbroek
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 30 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Athletics. - Watts, cop. 2011. - (Great sporting events)
ISBN 9789461750327
PPN 357404246
Rubriekscode 617.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atletiek
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Atletiek

Relaties/Serie

Grote sport evenementen
Boek

Grote sport evenementen (2013-...)

vol.
Uitgeleend