Sport
Boek

Sport ([2013])/ geschreven door Tim Hammond, hoofredactie: Vicky Davenport ; speciale fotografie: Dave King ; redactie: Barbara Berger, Laura Buller ; [vertaling uit het Engels]

Kennismaking met 26 sporten waaronder voetbal, rugby, turnen, schietsport en golf. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dorling Kindersley heeft een traditie in het uitgeven van overzichtsboeken over uiteenlopende onderwerpen. In deze uitgave van de uitgebreide serie 'Ooggetuigen' komen maar liefst 26 sporten aan bod. Het betreft teamsporten als voetbal, rugby, basketbal en cricket en individuele sporten als turnen, tennis en golf. Over iedere sport worden in korte tekstblokken met elk een eigen titel de belangrijkste zaken besproken: regels, kleding en uitrusting, geschiedenis en de nieuwste ontwikkeling. De detaillering is uitvoerig. Iedere pagina bevat een groot aantal (vaak uitgesneden) foto's en illustraties die goed gekozen zijn en tot de verbeelding spreken. Daardoor wordt het boek voor kinderen een echt lees- en kijkboek. De korte tekstblokken bevatten veel interessante 'sportweetjes'. De teksten zijn goed geschreven, maar niet altijd even eenvoudig. De overzichtelijke vormgeving en vele illustraties maakt het boek wel geschikt voor jonge lezers. De uitgave betreft een vertaling van 2005 waardoor het niet overal even up-to-date is. In deze van oorsprong Engelstalige uitgave wordt veel aandacht besteed aan cricket, maar een typisch Nederlandse sport als korfbal ontbreekt. Met register. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089419651 | 72 pagina's

Titel Sport
Auteur Tim Hammond
Secundaire auteur Vicky Davenport ; Dave King
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, [2013]
Overige gegevens 72 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Sports. - London : Dorling Kindersley, 2005. - (Eyewitness guides)
ISBN 9789089419651
PPN 356372677
Rubriekscode 616.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sport
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Sport

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend