Op kook avontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer
Boek

Op kook avontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer een culinair kinderkook- en leesboek met recepten van Jonnie Boer (cop. 2013)/ geschreven door Marij M. Sloothaak, met ill. van Robert-Jaap Jansen ; [concept: Marij M. Sloothaak ... et al. ; fotogr.: Daniel Maissan ... et al.]

Chef-kok Jonnie Boer bereidt samen met zijn gezin een maaltijd voor. Verhaal wordt afgewisseld met twaalf recepten, kook- en eetweetjes en uitleg over gezond eten. Met grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, recepten vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk kookverhaal over een bijzondere dag uit het leven van sterrenkok Jonnie Boer van restaurant de Librije, zijn vrouw Thérèse en hun kinderen. Ze zijn met z'n allen bezig met de voorbereidingen voor een gezellige gezinsmaaltijd, bereiden de maaltijd en krijgen aan het slot onverwachts bezoek. Het verhaal wordt afgewisseld met twaalf recepten van de chef-kok en zijn vrouw, handige kook- en eetweetjes en uitleg over gezond eten, de tafelschikking en tafelmanieren. De verteltoon is oubollig en het taalgebruik soms vrij belegen, maar het verhaal is aardig bedacht en fantasierijk. Met sprookjesachtige elementen, sprekend keukengerei en veel dialogen. Jammer van de foutjes in de tekst. Met vrij veel tekst, aansprekende vormgeving en grappige illustraties, waarbij (portret)foto's worden gecombineerd met springerige lijntekeningen. Bijna alle teksten zijn gedrukt op een raster van lichtgrijze rondjes, hetgeen niet prettig leest. De recepten zijn smakelijk en gevarieerd en geschikt (met wat hulp van een volwassene) voor kookgrage kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar. Het verhaal kan worden voorgelezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045204239

Titel Op kook avontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer : een culinair kinderkook- en leesboek met recepten van Jonnie Boer
Uniforme titel Op kookavontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer
Auteur Marij M. Sloothaak
Secundaire auteur Robert-Jaap Jansen ; Jonnie Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens 97 p - ill - 24×24 cm
ISBN 9789045204239
PPN 355353954
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken