Return to Nim's island
DVD

Return to Nim's island (cop. 2013)/ [starring] Bindi Irwin, Matthew Lillard, dir. by Brendan Maher

Nim (14) woont met haar vader op een onbewoond eiland midden in de oceaan. Als het eiland wordt bedreigd door projectontwikkelaars en stropers zoekt ze hulp bij Edmund, een jongen die van huis is weggelopen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Australische familiefilm van regisseur Brendan Maher met in de hoofdrollen Bindi Irwin (de dochter van Steve Irwin, bekend van 'The Crocodile Hunter'), Matthew Lillard en Toby Wallace. De film volgt op 'Nim's island'* (2008) en is gebaseerd op de boeken van Wendy Orr. Het 14-jarige meisje Nim woont met haar vader Jack op een onbewoond eiland midden in de oceaan. Ze vist, zorgt voor de moestuin en speelt met haar dierenvriendjes zoals een leguaan, een zeeleeuw en een schildpad. Als het eiland wordt bedreigd door projectontwikkelaars en stropers zoekt ze hulp bij Edmund, een jongen die van huis is weggelopen. Emily Ashby (Common Sense, i) geeft 4 sterren (van 5). Zij vindt Bindi zeer geloofwaardig in de rol van een gepassioneerde natuurbeschermer. Ook al is dit een fictief verhaal, er zijn genoeg aanknopingspunten over bedreigde diersoorten en bedreigde natuur die families verder kunnen uitdiepen. Louise Keller (Urbancinefile, i) is ook heel positief over Bindi en noemt het een aantrekkelijk, hartverwarmend verhaal met vertederende karakters en een kleurig assortiment van wilde dieren. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5050582957396

Titel Return to Nim's island
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brendan Maher ; Bindi Irwin ; Matthew Lillard ; Wendy Orr
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Frans gesproken, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands. - Gebaseerd op de boeken van Wendy Orr - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2013 - Bevat ook o.a.: Interviews
ISBN 5050582957396
PPN 369270169
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Onbewoonde eilanden ; Eenoudergezin; Milieu
Taal Engels