De jongen die in de hemel was
Boek

De jongen die in de hemel was (2013)/ Todd Burpo, en Lynn Vincent ; [vert. uit het Engels: Jeannet Dekker]

Het verhaal van een vierjarige jongen, die tijdens een operatie een bijna-doodervaring heeft en later aan zijn ouders vertelt over zijn bezoek aan de hemel, zijn ontmoetingen met Jezus en overleden familieleden.

Recensie

Het verhaal van de vierjarige Colton, die in allerijl geopereerd moest worden aan een ontstoken blindedarm. De situatie is levensbedreigend en tijdens de operatie sterft Colton bijna. Wonder boven wonder herstelt hij en begint dan te vertellen, hoe hij de artsen met hem bezig zag. Wat zijn ouders op dat moment deden en voelden. De familie weet niet wat ze met zijn verhalen aanmoet. Maar de verhalen die Colton vertelt over zijn ervaringen met God, met Jezus in de hemel, de ontmoetingen daar met zijn te vroeg geboren zusje en zijn overgrootvader, informatie die hij nooit eerder gehoord had, zeker niet met zoveel details, doen bij zijn ouders (zijn vader is predikant en ondernemer) en bij de geloofsgemeenschap in het dorpje Imperial (Nebraska) de overtuiging groeien dat zij hem wel moeten geloven... Todd Burpo en zijn vrouw, zeer gelovig, maar niet zweverig, vertellen dit verhaal tot in de kleinste details en spiegelen alle informatie die hun zoon hun geeft aan verhalen in de Bijbel. De journalist Lynn Vincent is co-auteur. De lezer moet de rode draad in het verhaal goed vasthouden, maar zal geboeid raken door de openheid en eerlijkheid. Er is meer tussen hemel en aarde dan mensen kunnen vermoeden.

Specificaties

Nederlands | 9789058040879

Titel De jongen die in de hemel was
Auteur Todd Burpo
Secundaire auteur Lynn Vincent ; Jeannet Dekker
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Barneveld : Plateau, 2013
Overige gegevens 215 p - ill - 18 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Boekerij, 2011 - Vert. van: Heaven is for real : a little boy's astounding story of his trip to heaven and back. - Nashville, TN : Thomas Nelson, 2010
ISBN 9789058040879
PPN 363559396
Rubriekscode 420.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijna-doodervaringen; Kinderen; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Bijna doodervaringen