Motorsport
Boek

Motorsport (cop. 2013)/ Clive Gifford, [vert. uit het Engels: Karin Beneken ; bew. voor makkelijk lezen: Bianca Mastenbroek]

Maak kennis met de belangrijkste wedstrijden voor auto's en motoren als de Dakarrally, de Formule 1 en MotoGP. Met woordenlijst en actiefoto's in kleur. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Races met auto's en motoren staan centraal in dit deel uit de serie 'Grote sportevenementen'*. Na een globale inleiding over deze races komen grote bekende en minder bekende wedstrijden kort aan bod. Zo wordt in twee bladzijden kennisgemaakt met bv. de IndyCar Series, Daytona 500, Dakarrally, Formule 1 en MotoGP. Veel feiten, cijfers en historische gebeurtenissen passeren de revue. De informatie is vaak erg basaal en eenvoudig. De bladzijden zijn uitgevoerd in een blauwe of groene kleur. Overzichtelijke bladspiegel met korte, informatieve teksten, vergezeld van tussenkopjes en een kader met sportweetjes. Er zijn grote lettertypes gebruikt; de tekst is ook bewerkt voor makkelijk lezen. Op elke dubbele bladzijde staan twee, veelal ongekaderde, actiefoto's in kleur en soms in zwart-wit. Moeilijke woorden worden achterin verklaard, inclusief de manier waarop ze moeten worden uitgesproken. Achterin staan een tijdlijn en een overzicht met winnaars. Verwijzingen naar internetsites (van met name records) complementeren het boek. Jammer van de grammaticale fout voorin ('bestuurd' als persoonsvorm). Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750310

Titel Motorsport
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Karin Beneken ; Bianca Mastenbroek
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 30 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Motorsports. - Watts, cop. 2011. - (Great sporting events)
ISBN 9789461750310
PPN 357404238
Rubriekscode 618.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autoraces ; Motorraces
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Autosport

Relaties/Serie

Grote sport evenementen
Boek

Grote sport evenementen (2013-...)

vol.
Uitgeleend