Call the midwife. Serie 2
DVD

Call the midwife. Serie 2 (cop. 2013), Serie 2, / [starring] Jessica Raine ... [et al.]

Jenny Lee, een jonge vroedvrouw opgegroeid in gegoede kringen op het platteland, besluit te gaan werken in het arme Oost-Londen in de jaren vijftig van de 20e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Britse televisieserie uit 2012 van de BBC, gebaseerd op de autobiografische bestseller van Jennifer Worth en geproduceerd door de makers van Cranford en Lark Rise to Candleford. De jonge Jenny Lee is opgegroeid in welgestelde kringen op het Engelse platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw. Zij kiest ervoor na haar opleiding vroedvrouw te worden in het armste deel van Londen. Jenny belandt in een voor haar volkomen vreemde wereld. De straten krioelen van de kinderen want gezinnen van tien kinderen zijn zeker geen uitzondering. De meeste bevallingen vinden thuis plaats omdat de kliniek maar acht bedden telt. Jenny krijgt te maken met een vondeling, een stokoude verwaarloosde zwerfster en een nieuwe pijnstiller nl. lachgas. De Britse pers was erg enthousiast. Daily Telegraph: 'Mother Beeb might just have given birth to a new Sunday night favourite.' Sunday Telegraph: 'Family-friendly, heartwarming and gently humorous.' Gordon Sullivan (DVD Verdict,i) geeft 87 (van 100) punten voor seizoen 2: 'Call the Midwife is a solid historical show that boasts some good character development and an interesting setting.' Winnaar van een Bafta Award 2013 voor Best Director Philippa Lowthorpe en een National Television Award, UK 2013 voor Miranda Hart. Geen extra's.

Specificaties

Engels | 8717344752985

Titel Call the midwife. Serie 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jessica Raine ; Jennifer Worth
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2013
Overige gegevens 3 dvd-video's (475 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Jennifer Worth - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië, 2012
ISBN 8717344752985
PPN 369278305
Genre sociale roman
Thematrefwoord Verloskundigen
Taal Engels

Relaties/Serie

Call the midwife
Boek

Call the midwife (2012-...)

vol. Serie 2
Uitgeleend