Cheaper by the dozen
DVD

Cheaper by the dozen (cop. 2013)/ Clifton Webb, Jeanne Crain, Myrna Lay ... [et al.], dir. by Walter Lang

Het leven van een gezin met twaalf kinderen aan het begin van de 20e eeuw. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Familiefilm uit 1950 van Walter Lang (The king and I; The little princess) naar het boek van Frank en Ernestine Gilbreth, vertaald als 'Voordeliger per dozijn'. Het verhaal speelt in de jaren twintig en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vader Frank Bunker Gilbreth (Clifton Webb) is pionier op het gebied van tijd- en methodestudies en past zijn ideeën over efficiency ook toe in de opvoeding van zijn twaalf kinderen. Zijn vrouw, psychologe Lillian, is zowel thuis als in hun bedrijf zijn steun en toeverlaat. We volgen het gezin bij een verhuizing en bij gebeurtenissen als een vakantie aan zee, amandelknippen, verliefdheden, nieuwe school en eerste schoolbal. Het verhaal eindigt met een droevige gebeurtenis, maar ook met een positieve blik op de toekomst. Stijl en verhaal doen ouderwets aan, maar de film is ook humoristisch en met warmte gebracht. Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren voor een 'charmant verhaal' met een 'uitstekende rol van Webb'. Voor jong en oud vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Meerdere talen | 8712626024149

Titel Cheaper by the dozen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Walter Lang ; Clifton Webb ; Jeanne Crain ; Myrna Lay ; Ernestine Gilbreth Carey ; Frank B. Gilbreth (jr)
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (82 min.) - kleur, geluid
Annotatie 4 talen gesproken waaronder Engels, 6 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Frank B. Gilbreth en Ernestine Gilbreth Carey - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Twentieth Century Fox, 1950
ISBN 8712626024149
PPN 364451114
Thematrefwoord Gezin
Taal Meerdere talen