Stap maar op mijn bezemsteel
DVD

Stap maar op mijn bezemsteel (cop. 2013)/ voices Gillian Anderson ... [et al.], dir. by Jan Lachauer & Max Lang

Omdat een vrolijk heksje enkele dieren meeneemt op haar bezemsteel, breekt deze en dreigt er groot gevaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Oorspronkelijk Engelse BBC-animatiefilm van de regisseurs Jan Lachauer en Max Lang (De gruffalo). Gebaseerd op het prentenboek* 'Room on the broom' van Julia Donaldson (De gruffalo) met illustraties van Alex Scheffler. Een vrolijk heksje vliegt met haar norse kat op een bezemsteel. Onderweg pikt ze, als dank voor bewezen diensten, een hond, een kraai en een kikker op. Als de bezem breekt, vallen ze in het moeras vlak bij een vurige draak. Sandy Angulo Chen (Common Sense, i) geeft 4 sterren (van 5). Zij vindt het verhaal levendig en lief en dit de perfecte korte film voor kinderen van alle leeftijden. De film volgt de verhaallijn van het boek. De animaties vindt ze fantastisch, evenals de kleuren die prachtig het landschap belichten. Adam Withaker (Movie Vortex, i) noemt het pure, onvervalste, prachtige fictie. Een ontroerend verhaal van goed tegen kwaad, dat je waarschijnlijk keer op keer wilt zien. Won de Cristal Award voor Beste tv-productie op het Annecy International Animated Film Festival. Nederlands of Engels gesproken. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045240127

Titel Stap maar op mijn bezemsteel
Uniforme titel Room on the Broom
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jan Lachauer ; Max Lang ; Gillian Anderson ; Julia Donaldson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 30 min.)
Annotatie Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Julia Donaldson - Videoversie van de animatiefilm: Groot-Brittannië, 2013 - Oorspr. titel: Room on the Broom
ISBN 8713045240127
PPN 369275055
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; draken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands