Meneer Heineken, het is voorbij
Boek

Meneer Heineken, het is voorbij hoe de politie Freddy Heineken bevrijdde (cop. 2013)/ Gert van Beek, met medew. van Gert Jan de Vries

Persoonlijk relaas van een oud-rechercheur die in 1983 als hoofd van het bureau Zware Criminaliteit in Amsterdam betrokken was bij de ontknoping van de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer.

Recensie

Alhoewel er al diverse boeken zijn geschreven over de meest geruchtmakende ontvoeringszaak uit de Nederlandse historie (onder meer de klassieker 'De ontvoering van Alfred Heineken' door Peter R. de Vries, 1987)*, werpt dit boek toch weer nieuw licht over de Heinekenzaak die zich afspeelde in 1983. De auteur was toendertijd als jonge rechercheur onderdeel van het centrale team dat de zaak moest oplossen en geeft een bijzondere inkijk vanuit het hart van de zaak. Diverse bijzonderheden passeren de revue, waarbij het duidelijk wordt dat naast het goede rechercewerk een stukje geluk noodzakelijk was om de zaak tot een goed einde te brengen. De drie weken durende operatie wordt op een zeer gedetailleerde wijze besproken. Nieuwe weetjes worden afgewisseld met reeds bekende feiten. Het boek wordt gecompleteerd met bijzondere archieffoto's. Dit boek is een mooie aanvulling op hetgeen al eerder gepubliceerd is over de Heineken-zaak. Een aanrader voor iedere true crime-lezer.

Specificaties

Nederlands | 9789026327155

Titel Meneer Heineken, het is voorbij : hoe de politie Freddy Heineken bevrijdde
Auteur Gert van Beek
Secundaire auteur Gert Jan de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo, cop. 2013
Overige gegevens 285 p., [8] p. pl - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789026327155
PPN 363250409
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heineken-ontvoering ; Recherche; Amsterdam; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen