50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben
Boek

50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben (cop. 2013)/ door Eric Chaline, [vert. uit het Engels: Hans Keizer]

De geschiedenis van het verkrijgen en benutten van natuurlijke hulpbronnen zoals mineralen en gesteenten en hun invloed op de ontwikkeling van de beschaving.

Aanwezigheid

Recensie

Beschrijving van het verkrijgen en benutten van belangrijke natuurlijke hulpbronnen, met bijbehorende risico's, in de loop der eeuwen. Hun invloed op de ontwikkeling van de beschaving wordt hierbij benadrukt. Naast de inleiding worden in vijftig hoofdstukken, alfabetisch geordend op hun Latijnse benamingen, voornamelijk elementen, metalen en mineralen besproken. In elk hoofdstuk wordt aangegeven of het product vooral wordt gebruikt in de industrie, cultuur, handel, wetenschap of in een combinatie hiervan. De vele historische feiten en verhalen maken het boek boeiend. In intermezzo's met grijze steunkleur worden achtergronden verhelderd. Het boek heeft een helder taalgebruik in een kleine druk. Drukke lay-out met bladspiegel waarbij dikwijls de marges worden gebruikt. Veel informatieve afbeeldingen in zwart-wit en kleur. Achterin: internationale bibliografie, overzicht van musea i.v.m. geologie en mineralen in België en Nederland, lijst met websites, trefwoordenregister en illustratieverantwoording. Leuk voor lezers die houden van historische 'wetenschappelijke' anekdotes.

Specificaties

Nederlands | 9789089982872

Titel 50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben
Uniforme titel Vijftig mineralen die de geschiedenis veranderd hebben
Auteur Eric Chaline
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Hans Keizer
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2013
Overige gegevens 223 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Fifty minerals that changed the course of history. - Quid Publishing, cop. 2012
ISBN 9789089982872
PPN 364458917
Rubriekscode 566
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mineralen ; Gesteenten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Mineralen