Egeltje viert Kerstmis
Boek

Egeltje viert Kerstmis (cop. 2013)/ M. Christina Butler, ill. Tina Macnaughton ; [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal tekst & redactie]

De Kerstman is ziek en vraagt of Egeltje de cadeautjes wil rondbrengen. Egeltje zet onmiddellijk zijn rode muts op en gaat op pad. Gelukkig willen Vos en Konijn ook helpen. Prentenboek met illustraties in warme kleuren en voelelementen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op kerstavond vraagt de snipverkouden Kerstman Egeltje om hulp bij het rondbrengen van cadeautjes voor de bosdieren. Egeltje zet opgewekt zijn rode muts op en gaat meteen op pad. Maar in zijn haast kiepert de slee om en vallen alle cadeautjes eruit. Wat nu? Kan hij zijn muts misschien als zak gebruiken? Vrolijk prentenboek met sprookjesachtige schilderingen in winterse kerstsfeer, variërend van enkele kleine afbeeldingen op een bladzijde tot twee volledige pagina's. Egeltje en zijn vriendjes Konijn, Vos en Das hebben lieve snuitjes, wollige lijfjes en menselijke trekjes. Egeltjes rode muts, die een belangrijke rol speelt in het verhaal, is met vilt bedrukt en aaibaar. De begeleidende tekst - drie tot achtregelig - is op wisselende plekken in en onder de afbeeldingen geplaatst en leest prettig voor. Groot lettertype. Het is een positief verhaal over vriendschap en samenwerking. Er zijn al meerdere delen over de belevenissen van Egeltje en zijn vriendjes verschenen, o.a. een hardkartonnen editie met glitterelementen met een ander kerstverhaal, 'Vrolijk kerstfeest!'*. Een warm en vriendelijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308118

Titel Egeltje viert Kerstmis
Auteur M. Christina Butler
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tina Macnaughton ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Op omslag: een aaibaar boek - Vert. van: One special Christmas. - London : Little Tiger Press, 2013
ISBN 9789048308118
PPN 362784175
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands