Vrolijk kerstfeest!
Boek

Vrolijk kerstfeest! (cop. 2013)/ M. Christina Butler [tekst], Tina Macnaughton [ill.; vert. uit het Engels]

Egeltje heeft het druk met het naderende kerstfeest. De muizen helpen hem zijn huis versieren. Pas als alle vrienden er zijn, is het feest compleet. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren met glitters. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante prentenboekje met glitterelementen bereidt Egeltje zich voor op het kerstfeest. Het eten staat klaar, maar de kerstboom lijkt nog nergens naar. Gelukkig weet Muis raad. Dan moet Egeltje nog voor cadeautjes zorgen. Ook dat komt goed. Daar zit hij dan, onder de kerstboom met cadeautjes. Maar wat mist hij? De hardkartonnen pagina's met afgeronde hoeken, het zachte, met foam gevulde omslag en de warme, ongecompliceerd geschilderde illustraties maken dit boekje toegankelijk voor peuters en kleuters, waarbij de glitters het extra aantrekkelijk maken. Voor peuters bevat het verhaal wel vrij veel tekst en de zinnen zijn lang. De achterliggende gedachte is dat het pas echt kerstfeest is als je vrienden er zijn. Zowel tekst als beeld getuigen niet van veel originaliteit, maar de lievige sfeer van de illustraties zal kinderen zeker aanspreken. Deze titel verscheen eerder in groot prentenboekenformaat op gewoon papier*. Over Egeltje verschenen meerdere prentenboeken, o.a. 'Egeltje viert Kerstmis'**. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308828

Titel Vrolijk kerstfeest!
Auteur M. Christina Butler
Secundaire auteur Tina Macnaughton
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [18] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Op omslag: Een fonkelend glinsterboek. - Vert. door Tanja Timmerman - Oorspr. Nederlandse uitg. (groot formaat 29 cm) : 2011 - Vert. van: One Christmas nigth. - London : Little Tiger Press, 2011
ISBN 9789048308828
PPN 362784523
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Vriendschap
Taal Nederlands