Mijn grootste vakantiegeheim
Boek

Mijn grootste vakantiegeheim (2013)/ Annemiek Neefjes & Frank van Pamelen, met tek. van Saskia Halfmouw

Bundeling van twee verhalen. Kees, Mitra en Younes gaan op zoek naar palingstropers en Eline en Sander gaan tijdens hun vakantie in Italië naar een kasteel. Daar zou een magiër wonen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Bundeling van twee eerder los verschenen verhalen uit de serie 'Geheim'. In 'Het geheim van de stropershut'* gaan Kees, Mitra en Younes (ca. 10) op zoek naar palingstropers. Dat is niet zonder gevaar. In korte tijd maken de kinderen spannende gebeurtenissen mee, zoals hevig onweer als Kees alleen in een boot zit, stropers die de kinderen opsluiten en een bijzondere vondst. In 'Het geheim van de verdwenen kinderen'** is Eline die op vakantie is met haar buurjongen en zijn ouders. Ze gaan naar een kasteel waar iets heel bizars aan de hand lijkt te zijn. Kinderen veranderen zomaar in beelden, precies zoals daar vroeger gebeurde volgens de oude legende. Eline ontdekt dat de verdwenen kinderen gevangen worden gehouden en dat de dochter van de kasteelheer gedwongen wordt om beelden van hen te maken. Kunnen ze de kinderen bevrijden? Beide verhalen zijn wat onwaarschijnlijk en rammelen een beetje, maar zijn makkelijk leesbaar en in begrijpelijke taal geschreven. De getitelde hoofdstukken zijn kort, met een ruime bladspiegel. Ze zijn royaal geïllustreerd met de kenmerkende illustraties in grijstinten, die goed aansluiten bij de verhalen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025864606

Titel Mijn grootste vakantiegeheim
Uniforme titel Het geheim van de stropershut Het geheim van de verdwenen kinderen
Auteur Annemiek Neefjes ; Frank van Pamelen
Secundaire auteur Saskia Halfmouw
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2013
Overige gegevens 184 p - tek - 22 cm
Annotatie Bevat: Het geheim van de stropershut / Annemiek Neefjes. - Oorspr. uitg.: 2011. Het geheim van de verdwenen kinderen / Frank van Pamelen. - Oorspr. uitg.: 2011
ISBN 9789025864606
PPN 357390105
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Stropers ; Kastelen ; Geheimen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geheim
Boek

Geheim (2002-...)

vol.
Uitgeleend