Het grote voorleesboek
Boek

Het grote voorleesboek (cop. 2013)/ [ill.: Pascal Vermeersch, verhaal: Hetty van Aar]

Bundeling met verhaaltjes voor het slapengaan. Samen met haar vriendjes Victor de piloot en Kamiel de draak beleeft Kaatje allerlei avonturen. Gebaseerd op de televisieserie van Ketnet. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Bundeling van verhaaltjes die eerder verschenen zijn in de boeken 'Kaatje : Eerste verhalenboek' (2009) en 'Kaatje : 3 minuutjes voor het slapengaan'(2011)*. Hoofdrolspeelster Kaatje beleeft samen met haar vriendjes Victor de piloot en Kamiel de draak allerlei avonturen. Ze zijn bekend van een televisieserie die op Ketnet wordt uitgezonden. Zo tovert Kaatje een kuiken tevoorschijn en behaalt Eendje haar zwemdiploma. Ook gaan ze op bezoek bij de dokter en spelen ze verstoppertje. Kaatje stelt vragen over onderwerpen die peuters en kleuters bezighouden, zoals 'kan ik naar de regenboog?' en 'waarom zie je de maan alleen 's nachts?' De verhaaltjes laten zich goed voorlezen. De taal is eenvoudig met korte zinnen. De opzet van de bladspiegel is speels. Er wordt veel gebruikgemaakt van kleuren en sterren rond de tekst en de animatietekeningen zijn fel, vrolijk gekleurd en herkenbaar voor peuters en kleuters. Op elke twee bladzijden zijn vrij willekeurig woorden of regels in kleur gedrukt. Leuk voor kinderen die de serie kennen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002250521

Titel Het grote voorleesboek
Auteur Pascal Vermeersch
Secundaire auteur Hetty van Aar
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, cop. 2013
Overige gegevens 187 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Ketnet - Eerder verschenen in: Eerste verhalenboek + en: 3 minuutjes voor het slapengaan. - Antwerpen : Standaard, cop. 2009, 2011
ISBN 9789002250521
PPN 36921921X
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kaatje
Boek

Kaatje (cop. 2009-...)

vol.
Uitgeleend