Max en Lili houden van merkkleding
Boek

Max en Lili houden van merkkleding (cop. 2013)/ [tekst] Dominique de Saint Mars, [ill.] Serge Bloch ; [vert. uit het Frans]

Max en Lili willen graag, net als hun klasgenoten, merkkleding hebben. Hun moeder is het daar niet mee eens. Ballonstrip in kleur over zelfvertrouwen, met interactieve vragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Lili en haar broertje denken dat veel klasgenoten op hen neerkijken, omdat zij altijd 'gewone' kleren dragen en geen merkkleding. Ze smeken thuis om een dergelijke hippe outfit. Maar hun moeder gaat er niet in mee; ze vindt het ook veel te duur. Hun vader vindt merkkleding wel cool. Van hem mogen ze dergelijke kleding alleen kopen als ze het verschil in prijs zelf bijpassen. Lili gaat tot actie over, maar dat levert onverwacht vreemde complicaties op. Komisch stripverhaal met een serieuze boodschap. De stevig neergezette pentekeningen zijn ingekleurd in warme kleuren. De levendige conversaties staan in een schreefloos lettertype in tekstballonnen; ze geven de verschillende emoties heel goed weer. Achter in het kleine boek staan vragen die de lezer mag beantwoorden over het uiterlijk, merkkleding, reclame, de eigen persoonlijkheid en de gevoelens daarover. Verschenen in de serie 'Dit is het leven'*. Een grappige manier om kinderen zich bewust te laten worden van de verschillende facetten van het aanhangen van een bepaalde kledingstijl. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789995934071

Titel Max en Lili houden van merkkleding
Auteur Serge Bloch ; Dominique de Saint-Mars
Type materiaal Boek
Uitgave [Fribourg, CH] : PCG-Calligram, cop. 2013
Overige gegevens 45 p - gekleurde ill - 16 cm
Annotatie Vert. van: Max et Lili sont fans de marques. - Fribourg, CH : Calligram, 2008. - (Ainsi va la vie)
ISBN 9789995934071
PPN 36429986X
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfvertrouwen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfvertrouwen