Op school
Boek

Op school (cop. 2013)/ Isabelle de Ridder, tek.: ivan & ilia illustraties ; [red. Minke van Dam ... et al. ; foto's Ron Giling/Lineair]

Alle kinderen van vier jaar en ouder gaan naar school. Wat leren ze daar en wie werken er allemaal? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel over, ook voor het eerst, naar school gaan uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen aan de orde: wanneer ga je naar school, hoe ziet het gebouw eruit en het schoolplein, wat leer je er en wat doen juffen en meesters. Het onderwerp wordt ingeleid met een dwarsdoorsnede van een schoolgebouw over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en praatplaat. Op de linkerpagina staat steeds een paginagrote kleurenfoto, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina's zijn actietekeningen opgenomen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor basisschoolkinderen om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Elke zin begint op een nieuwe regel. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001817589

Titel Op school
Auteur Isabelle de Ridder
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht
Secundaire auteur Minke van Dam ; Ron Giling
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, cop. 2013
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001817589
PPN 364455241
Rubriekscode 472
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolgaan
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Schoolgaan