Lili wordt beetgenomen op internet
Boek

Lili wordt beetgenomen op internet (cop. 2013)/ [tekst] Dominique de Saint Mars, [ill.] Serge Bloch ; [vert. uit het Frans]

Lili komt via internet in contact met een man die iets wil afspreken en ziet tot haar schrik haar foto staan. Ballonstrip in kleur over het (veilig) omgaan met internet, met interactieve vragen en tips. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In de serie 'Dit is het leven'* verscheen dit verhaal over Lili en Max, die op de nieuwe computer met allerlei ongewenste activiteiten in aanraking komen: een man die Lili benadert en iets wil afspreken, porno, een ongewenste foto van haar op het internet en hoge telefoonkosten (wat inmiddels achterhaald is). Het verhaal is weergegeven in de vorm van een stripverhaal, waarbij de afmetingen van de illustraties variëren. De teksten zijn in tekstballonnen geplaatst. Ze zijn kort en bondig. Hoewel het een verhaal lijkt, bevat het veel informatie over internetgebruik, waardoor beide niet echt uit de verf komen. Er worden erg veel onderwerpen aangestipt. Achterin staan vragen voor de lezer als waarschuwing, bewustwording en als start van een gesprek. Het boekje wordt afgesloten met een verklarende woordenlijst en tips om het internet veilig te gebruiken. Goed bruikbaar om over te praten met kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789995934064

Titel Lili wordt beetgenomen op internet
Auteur Serge Bloch ; Dominique de Saint-Mars
Type materiaal Boek
Uitgave [Fribourg, CH] : PCG-Calligram, cop. 2013
Overige gegevens 45 p - gekleurde ill - 16 cm
Annotatie Vert. van: Lili se fait piéger sur internet. - Fribourg, CH : Calligram, 2006. - (Ainsi va la vie)
ISBN 9789995934064
PPN 364299665
Rubriekscode 528.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internet
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Internet