Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Slagveld van gebroken harten
Boek

Slagveld van gebroken harten verhalen uit Chaucers The Canterbury Tales (cop. 2013)/ Ed Franck, met prenten van Carll Cneut

Hervertelling in modern proza van de 14e eeuwse raamvertelling in poëzie over dertig pelgrims die elkaar op weg van Londen naar Canterbury verhalen vertellen.Een bont gezelschap verzamelt zich in herberg De Tabberd voor een pelgrimstocht naar Canterbury. De pelgrims vertellen elkaar verhalen over verdriet, dood, liefde en geluk. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Hoe beroemd de verhalen van de pelgrims naar Canterbury van Geoffrey Chaucer (c. 1340-1400) ook zijn, ze zijn alles behalve toegankelijk. Dat probleem is door deze zeer leesbare, prettige bewerking (geheel in proza) opgelost. De bewerker heeft al andere beroemde teksten (Shakespeare, Boccaccio, Poe) 'opengelegd' en slaagt er ook nu weer in de sfeer van de oorspronkelijke vertellingen te behouden, met al hun levendigheid en schunnigheid en al dan niet overdreven details uit het dagelijks leven aan het einde van de veertiende eeuw. Vooral de verbindende teksten, waarin de pelgrims door Chaucer verder worden beschreven, komen goed over. Mooi gebonden en uitgegeven, met heldere uitleg over de middeleeuwse schrijver en zijn werk aan het eind, maar jammer van de vreemde titel. De vele illustraties zijn in kleur en bestaan uit vignetten door de verhalen heen en paginagrote groteske en ietwat naargeestige portretten van de vertellers. Kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789063066390

Titel Slagveld van gebroken harten : verhalen uit Chaucers The Canterbury Tales
Auteur Ed Franck
Secundaire auteur Carll Cneut ; ... Chaucer
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds, cop. 2013
Overige gegevens 223 p - ill - 26 cm
ISBN 9789063066390
PPN 364518677
Genre historische roman
Thematrefwoord Bedevaartgangers ; Engeland; 14e eeuw ; Raamvertellingen
Taal Nederlands