Helpen met impact
Boek

Helpen met impact over de dynamiek van het aanbieden, geven en ontvangen van hulp (cop. 2013)/ Edgar H. Schein, [red. Ria de Jong ; vert. uit het Engels: Tosca Weijers, HipProductions, Almere]

Analyse van het proces van hulpverlening en advies op sterk uiteenlopende gebieden, met adviezen om de relatie tussen cliënt en hulpverlener of adviseur zo goed mogelijk te laten verlopen.

Aanwezigheid

Recensie

Een studie van een gerenommeerd emeritus hoogleraar organisatiepsychologie over 'helpen': de dynamiek van hulprelaties van allerlei aard. Het boek onderscheidt zich van andere boeken over hulpverlening of advies omdat het alle soorten hulp beschouwt (behulpzaamheid, hulpverlening en advies) vanuit verschillende rollen (onder meer arts, deskundige, coach, advocaat en procesbegeleider) en optieken (cliënt, hulpverlener). Het proces van hulpverlening wordt minutieus uiteengerafeld. Onderwerpen als relatie-opbouw, (team-)samenwerking, verandermanagement en leiderschap passeren de revue. De theoretische beschouwing wordt gekoppeld aan de praktijk, onder meer door tal van zeer alledaagse voorbeelden en goede handvatten. Het laatste hoofdstuk vat alles samen in een aantal principes en tips. Een compleet boek, een must voor hulpverleners en adviseurs. Afsluitend een literatuurlijst en trefwoordenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789089651815

Titel Helpen met impact : over de dynamiek van het aanbieden, geven en ontvangen van hulp
Auteur Edgar H. Schein
Instelling /Hipproductions
Secundaire auteur Ria de Jong ; Tosca Weijers
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Culemborg : Van Duuren Psychologie, cop. 2013
Overige gegevens 200 p - 24 cm
Annotatie Vert. van: Helping, how to offer, give and receive help. - Berrett-Koehler, cop. 2011
ISBN 9789089651815
PPN 358117410
Rubriekscode 321.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hulpverlener-cliëntrelatie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Hulpverlening