Bridget Jones
Boek

Bridget Jones het nieuwe dagboek (2013)/ Helen Fielding, vert. [uit het Engels] door Gerda Baardman en Tjadine Stheeman

Het leven van een jonge vrouw en haar vriendinnen in Londen wordt grotendeels bepaald door het jagen naar en wachten op de grote liefde. Vervolg op 'Het dagboek van Bridget Jones'.

Aanwezigheid

Recensie

Het happy end uit het zeer succesvolle eerste boek over Bridget Jones, 'Het dagboek van Bridget Jones, 59 kilo', is hier het begin: de relatie met Mark Darcy beheerst het leven, denken en doen van Bridget Jones, zoals ook haar vriendinnen voornamelijk bezig zijn met de al of niet bestaande relatie met een man. Wachten bij de telefoon, eindeloze gesprekken, verdriet en venijn beheersen nog steeds hun leven. Het is een portret van moderne jonge vrouwen in Londen. Veel moderne trends, ook in de generatie van hun ouders, worden goed waargenomen en humoristisch verwoord in - veelal - telegramstijl. Er gebeurt in dit boek veel meer dan in het vorige en een arrestatie in Thailand brengt spanning. Ook verfilmd. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044624007

Titel Bridget Jones : het nieuwe dagboek
Auteur Helen Fielding
Secundaire auteur Gerda Baardman
Type materiaal Boek
Editie 28e dr;
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2013
Overige gegevens 364 p - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2000 - Vert. van: Bridget Jones : the edge of reason. - London [etc.] : Picador, 1999 - Vervolg op: Het dagboek van Bridget Jones
ISBN 9789044624007
PPN 363222499
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Dagboeken
Taal Nederlands