Wat blijft
Boek

Wat blijft kerngedachten (cop. 2013)/ Hans Küng, [vert. uit het Duits door Karl van Klaveren ; onder red. van Hermann Häring ... et al.]

Bloemlezing uit de geschriften van de Duitse rooms-katholieke theoloog (1928) die een compleet overzicht biedt van zijn ideeën en een toegang tot zijn veelzijdige oeuvre.

Aanwezigheid

Recensie

In Duitsland is de rooms-katholieke theoloog Hans Küng nog altijd populair, maar ook in Nederland worden veel van zijn werken nog altijd vertaald. Dit boek is een bloemlezing uit zijn oeuvre, dat zo'n vijftig jaar beslaat. De sleutelteksten die een volledig overzicht van zijn denken en positie geven, zijn goed gekozen. De bundel is samengesteld door Hermann Häring en Stephan Schlensog en verscheen in het Duits ter ere van Küngs 85ste verjaardag. De teksten zijn thematisch opgebouwd en behandelen achtereenvolgens God (inclusief de dialoog met de natuurwetenschappen), Jezus, oecumene, Kerk, vrijheid, de dood, wereldreligies en het project Wereldethos. Ofschoon een aantal van de teksten al in Nederlandse vertaling voorhanden was, heeft de vertaler alle teksten opnieuw vertaald. Het resultaat is een reeks bijzonder leesbare theologische teksten die een volledig overzicht bieden van en een inleiding geven in onder andere Küngs theologie, kritiek op de rooms-katholieke kerk, ideeën over menswaardig sterven, wereldreligies en zijn religie-overstijgende ethiek.

Specificaties

Nederlands | 9789025903213

Titel Wat blijft : kerngedachten
Auteur Hans Küng
Secundaire auteur Karl van Klaveren ; Hermann Häring
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, cop. 2013
Overige gegevens 319 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Was bleibt. - München : Piper, 2013
ISBN 9789025903213
PPN 355579677
Rubriekscode 235.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbeleving
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbeleving