Oorsprong & Bloeddorst
Boek

Oorsprong & Bloeddorst (cop. 2013)/ [vert. uit het Engels: Karin Breuker]

Stefan Salvatore (ik-figuur) vertelt hoe hij in 1864, als gevolg van een hartstochtelijke liefde, vampier werd net zoals zijn broer en rivaal Damon. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Bundeling van de eerste twee delen uit de subserie 'Stefans dagboeken'* in de serie 'The Vampire Diaries'. Deze subserie is niet door de oorspronkelijke auteur geschreven. Stefan Salvatore (ik-figuur) vertelt hoe hij in 1864, als gevolg van een hartstochtelijke liefde, vampier werd net zoals zijn broer en rivaal Damon. Een verhaal vol bloederige, magische en vooral romantische avonturen dat zich in het zuiden van Amerika afspeelt. In het eerste deel vindt een nietsontziende jacht op vampiers plaats, terwijl in het tweede deel de broers in New Orleans gevangen worden genomen om te vechten voor hun leven en tegen elkaar. De bladspiegel is vol en het taalgebruik is clichématig met erg veel bijvoeglijke naamwoorden en herhalingen. Niettemin wordt de spanning in deze nooit eindigende geschiedenis zo opgevoerd en gebeurt er zo veel dat liefhebbers van vampier- en romantische boeken er van zullen smullen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022566794

Titel Oorsprong & Bloeddorst
Uniforme titel Oorsprong en Bloeddorst Oorsprong Bloeddorst
Secundaire auteur L.J. Smith ; Kevin Williamson ; Karin Breuker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2013
Overige gegevens 350 p - 22 cm
Annotatie Based on the novel by L.J. Smith and the TV series developed by Kevin Williamson & Julie Plec. - Omslag vermeldt: The vampire diaries - Vert. van: Orgins & Bloodlust. - New York : Alloy Entertainment, cop. 2010. - (Stefan's diaries)
ISBN 9789022566794
PPN 35539393X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Broers ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Stefans dagboeken
Boek

Stefans dagboeken (2013-...)

vol. dl. 1-2
Uitgeleend