Waar is de pinguïn?
Boek

Waar is de pinguïn? (cop. 2013)/ ill.: Chuck Whelon, [tekst] Sophie Schrey ; [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal tekst & redactie]

Tien pinguïns zijn ontsnapt uit de dierentuin. Ze bezoeken een spookhuis, chic diner, gaan karten en reizen door de ruimte. Kun je ze allemaal terugvinden? Prentenboek met paginagrote gedetailleerde zoekplaten in kleur en achterin extra zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Zoek- en ontdekboek met de reis van tien leden van een pinguïnfamilie. Ze ontsnappen uit de dierentuin en willen naar Antarctica. Daarbij komen ze in zeventien situaties terecht die een thema opleveren, waaronder winkelen, karten, spookhuis, in de zee, de ruimte, chic diner. Deze thema's beslaan steeds een dubbele pagina middels een gekleurde, overvolle, maar duidelijk getekende prent. De prenten, getekend vanuit vogelperspectief, zitten vol verhaaltjes en grappige situaties. In elke prent staat een omkaderde tekst waarin de lezer wordt uitgenodigd op zoek te gaan naar de pinguïns. Voorin worden tien pinguïns voorgesteld; achterin staan op verkleinde afbeeldingen van de prenten alle vindplaatsen aangegeven, plus extra zoekopdrachten. De pinguïns worden duidelijk als middel gebruikt waardoor de link met het thema soms gezocht is. Stevig zoek- en ontdekboek op A4-formaat. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308057

Titel Waar is de pinguïn?
Auteur Chuck Whelon
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sophie Schrey ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [44] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Where's the penguin? - London : O'Mara Books, 2013
ISBN 9789048308057
PPN 362784167
Thematrefwoord Zoekplatenboeken
Taal Nederlands