Groot en klein
Boek

Groot en klein (cop. 2013)/ Camilla De la Bédoyère, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wist je dat de struisvogel de grootste vogel is? Ingegaan wordt op de voor- en nadelen van groot of klein zijn. Met kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Tegenstellingen bij dieren'* waarin op gevarieerde wijze aandacht is besteed aan 'groot en klein'. Zo worden bv. twee dieren uit zee met elkaar vergeleken, waarbij extreme maten elkaar raken. Links zwemt de enorme blauwe vinvis voorbij (25 meter lang en 120.000 kg zwaar) en rechts wordt ingezoomd op piepkleine dieren die we foraminiferen en/of radiolariën noemen (meestal minder dan een millimeter lang; schier gewichtloos; al 500 miljoen jaar voorkomend op aarde). Terwijl grote en kleine dieren met elkaar vergeleken worden, is er ook aandacht voor o.a. slim zijn, voor- en nadelen, gelijkenissen (heel leuk: de olifant en de kleine klipdas, die naaste verwanten blijken te zijn) en voor de vraag of die opvallende zaken nu specifiek voor grote of kleine dieren gelden. Aan bod komen ook land-, zee- en luchtdieren. De tekst in grote letters is beknopt en helder. Mooie kleurenfoto's, maar ook kleine schema's, onderdelen op ware grootte (inclusief centimeter) en een kader met de kampioen onder de dieren vullen de tekst op beeldende wijze aan. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Met register, informatie voor leerkrachten e.a. en websites met QR-codes. Interessante uitgave voor school en thuis. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461750334

Titel Groot en klein
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Biggest and smallest. - QED Publishing, cop. 2010
ISBN 9789461750334
PPN 357404254
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Tegenstellingen bij dieren
Boek

Tegenstellingen bij dieren (2013-...)

vol.
Uitgeleend