Sterk en zwak
Boek

Sterk en zwak (cop. 2013)/ Camilla de la Bédoyère, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wist je dat kreeften hun prooi knock-out kunnen slaan? Ingegaan wordt op sterke en zwakke dieren en hoe deze laatste overleven. Met kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Dieren met een krachtig lichaam - zoals leeuwen en veelvraten - of met een pantser - zoals krabben en schildpadden - kunnen zich goed verdedigen en slagen er meestal in om aan eten te komen. Maar hoe overleven de zwakkere diersoorten? Deel uit de serie 'Tegenstellingen bij dieren'*, waarin duidelijk wordt dat vele, ogenschijnlijk zwakke dieren eveneens overlevingstechnieken hebben die hen sterk maken. De blauwgeringde octopus bijvoorbeeld heeft een zacht lichaam, maar zijn beet is dodelijk. Ook schorpioen- en spinsoorten gebruiken gif als wapen. Pinguïns hebben een enorm uithoudingsvermogen. Gnoes vormen samen een sterke groep en een school piranha's is meedogenloos. Sommige dieren hebben zich aan hun zwakheid aangepast, zoals kwallen die zich door het water laten meevoeren. Bij veel mooie kleurenfoto's van verschillende afmetingen staat een korte uitleg. Naast de kernachtige basisteksten (met titel) geven de vaste rubrieken 'kampioen' en 'ware grootte' extra informatie. Er zijn grote lettertypes gebruikt. Met inhoudsopgave, woordenlijst, alfabetisch register, tips voor ouders en leerkrachten en verwijzingen naar boeken en een internetsite. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750341

Titel Sterk en zwak
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Strongest and weakest. - QED Publishing, cop. 2010
ISBN 9789461750341
PPN 357404262
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Tegenstellingen bij dieren
Boek

Tegenstellingen bij dieren (2013-...)

vol.
Uitgeleend