Slim en simpel
Boek

Slim en simpel (cop. 2013)/ Camilla de la Bédoyère, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wist je dat olifanten een goed geheugen hebben? Ingegaan wordt op slimme en minder slimme dieren. Met kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn superslimme dieren als olifanten en chimpansees en erg simpele als sponzen. De intelligentie van dieren is vaak af te lezen aan hun gedrag. In dit kader wordt ingegaan op onder meer het instinct, samenwerking, ervaringen, communicatie en na-apen. De informatie is verdeeld over dertien hoofdstukken van een dubbele pagina met intrigerende, maar soms weinig zeggende, titels als 'Een goed geheugen' en 'Pas op!'. Overzichtelijke lay-out met meestal twee duidelijke, beknopte tekstblokjes met een eigen titel. Er zijn diverse, veelal grote, lettertypes gebruikt. De tekst bevat veel feiten en weetjes. Ruim geïllustreerd met grotere en kleinere, veelal niet ingekaderde kleurenfoto's die aansluiten bij de tekst. Bij de rubriek 'kampioen' wordt bv. vermeld wat de verst vliegende vlinder is. En bij het kader 'Ware grootte' staat een centimeter bij een foto om de ware grootte van een dier aan te geven. Achterin staan een woordenlijst, verwijzingen naar websites (met QR-codes), register en informatie voor ouders en leerkrachten. Maakt deel uit van de serie 'Tegenstellingen bij dieren'*. Thuis te gebruiken of op school. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461750358

Titel Slim en simpel
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Smartest and silliest. - QED Publishing, cop. 2010
ISBN 9789461750358
PPN 357404270
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Intelligentie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Intelligentie

Relaties/Serie

Tegenstellingen bij dieren
Boek

Tegenstellingen bij dieren (2013-...)

vol.
Uitgeleend