Slang
Boek

Slang (cop. 2013)/ Rennay Craats, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk]

Wat moet je weten als je een slang als huisdier wilt houden? Lees over o.a. gedrag, huisvesting, verzorging en voeding. Met quiz en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijke en handzame uitgave in de reeks 'Mijn huisdier'*, waarin op informatieve wijze wordt ingegaan op het houden van huisdieren. Dit deel gaat over slangen. Ze hebben niet veel aandacht nodig, maar wel een liefdevolle verzorging. Aangeraden wordt om voor een ongevaarlijke soort te kiezen die zich makkelijk laat oppakken. Het biedt gedegen informatie in overzichtelijke hoofdstukken van steeds twee pagina's. Er wordt aandacht besteed aan welke soorten er zijn en, aan de hand van enige vragen, of je er geschikt voor bent om een slang te houden. Verder komen praktische zaken aan bod als huisvesting, gedrag, voeding en lichamelijke verzorging. Daarnaast wordt er achtergrondinformatie geboden over de oorsprong van het dier, de levenscyclus en kenmerken. Als toegift worden enige verhalen genoemd waarin slangen een rol spelen en zijn er zes quizvragen opgenomen. De uitgave sluit af met enkele veelgestelde vragen en verwijzingen naar enige boeken en websites met QR-codes. De tekst in grote letters is inhoudelijk en qua taalgebruik goed op de doelgroep afgestemd; de kleurenfoto's en lay-out, met gebruikmaking van gekleurde vlakken en paginaranden, maken de informatie aantrekkelijk. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750631

Titel Slang
Auteur Rennay Craats
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Snake. - Weigl, cop. 2011. - (My pet)
ISBN 9789461750631
PPN 357404335
Rubriekscode 634.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slangen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slangen

Relaties/Serie

Mijn huisdier
Boek

Mijn huisdier (2013-...)

vol.
Uitgeleend