Wees blij dat je geen samoerai bent!
Boek

Wees blij dat je geen samoerai bent! een levensgevaarlijke loopbaan die je liever niet volgt (cop. 2013)/ geschreven door Fiona Macdonald, geïllustreerd door David Antram ; ontworpen door David Salariya ; [red.: Tanya Kant ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Stel dat je samoerai-krijger wilt worden in het Japan van de 17e eeuw, Wat moet je dan doen en kunnen? Met tips, waarschuwingen en stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samoerai, de 17e-eeuwse Japanse soldaten, staan centraal in dit informatieve en aantrekkelijk vormgegeven boek. Per hoofdstuk wordt een aspect uitgelicht uit het leven en werk van deze roemruchte krijgers. De toon is daarbij erg goed gekozen. In vragende vorm wordt de jonge lezer uitgedaagd erover na te denken of deze zelf ooit een samoerai zou kunnen of willen zijn. En dan blijkt dat er heel wat bij komt kijken. De vele grote en kleinere kleurenillustraties zijn erg leuk en vakkundig gemaakt. Anders dan in veel andere informatieve boeken is hier gekozen voor een eenheid. Er zijn dus niet ineens foto's tussendoor opgenomen of illustraties uit andere bronnen. Elke tekening, gemaakt door dezelfde illustrator, is sterk beïnvloed door stripverhalen. De opmaak is wat rommelig, waardoor de leesrichting niet altijd duidelijk is. De vele kleine deelonderwerpen die in elkaar overlopen, maken de bladspiegel erg druk. Daar staat tegenover dat er ook het nodige te ontdekken valt, waardoor lezers langer geboeid blijven. Een bijzonder informatief boek met een uitgesproken eigen stijl. Ook heel geschikt voor het houden van bijvoorbeeld een spreekbeurt. In dezelfde opzet en onder de noemer 'Wees blij...' verschenen van verschillende auteurs meerdere uitgaven*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020405

Titel Wees blij dat je geen samoerai bent! : een levensgevaarlijke loopbaan die je liever niet volgt
Auteur Fiona Macdonald
Secundaire auteur David Antram ; Tanya Kant ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: You wouldn't want to be a samurai. - Brighton : The Salariya Book Company, cop. 2009
ISBN 9789462020405
PPN 357404440
Rubriekscode Japan 943.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Samoerai
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Samoerai