Samen op de wereld
Boek

Samen op de wereld (cop. 2013)/ [ill.] Catherine, en [tekst] Laurence Anholt ; [vert. uit het Engels door Levendig Uitgever]

Op zoek naar een vriend ontmoet je kinderen uit allerlei landen. Lees en kijk hoe ze leven! Met weetjes over landen, grote en kleine kleurenillustraties en een uitvouwbare wereldkaart/bol. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

In dit grote, bijna vierkante prentenboek, maakt de jonge kijker/lezer kennis met 'de hele wereld'. De hoofdfiguur (ik-persoon) gaat op reis om een vriend te zoeken en hij komt op zijn reis een heleboel 'kandidaten' tegen: Paulo uit Brazilië, Lukas uit Kenia, de tweeling Sofie en Sem uit Nederland, Galina uit Rusland e.a.. Wie zal hij kiezen? Hij kiest iedereen, want we zijn allemaal goede vrienden, we zijn samen op de wereld! Elke vriend in een land heeft een eigen, dubbele pagina met een vast format. Enige zinnen beginnen in elk item hetzelfde. Links staat een grote tekening, gesitueerd in het gekozen land. Aan de rechterzijde staan een aantal kleine tekeningetjes met daaronder enige informatie over land, gewoonten en gebruiken, voedsel en weetjes. Alleen de laatste dubbele pagina is beduidend anders dan de voorgaande: een grote uitklappagina van een grote wereldbol met een kring van kinderen uit alle landen, die elkaar letterlijk de hand reiken. Om samen te lezen, voor te lezen, om kinderen te laten vertellen en als startpunt te gebruiken voor een gesprek. Mooie, oorspronkelijk Engelse, uitgave met een diepere, spirituele boodschap die uitgewerkt is in een concreet verhaal dat past bij de belevingswereld van jonge(re) kinderen. Voor thuis, school enz. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740022

Titel Samen op de wereld
Auteur Catherine Anholt ; Laurence Anholt
Instelling /Levendig Uitgever, De Meern
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, cop. 2013
Overige gegevens [24] p - ill - 29 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: One world thogether. - London : Frances Lincoln Children's Books, 2013
ISBN 9789491740022
PPN 364073276
Rubriekscode 954
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Culturele antropologie; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Volkenkunde