De jongen en de zee
Boek

De jongen en de zee (cop. 2013)/ Max Lucado, vert. [uit het Engels]: Rikkert Zuiderveld ; geïll. door T. Lively Fluharty

Een jongen verwondert zich over de schepping rondom zijn huis. Zijn ouders wijzen hem op de grootheid en liefde van de schepper daarin. Zo kan hij rustig slapen en heeft hij fijne dromen. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een kleine jongen kijkt door het raam naar de zee. Hij geniet van het uitzicht en probeert het einde van de zee te ontdekken. Dat lukt niet. Even later neemt zijn moeder hem aan de hand die spannende grote zee in. Als ze vervolgens veilig aan de rand van de branding in het zand zitten, vergelijkt zij de oneindige zee met de oneindige liefde van God. Als de jongen die avond gaat slapen, herhaalt zijn moeder haar vergelijking door te verwijzen naar de altijd blijvende liefde van God. Op vergelijkbare wijze komen vervolgens de bergen rondom het huis en de nachtelijke sterrenhemel boven hen aan bod. De bedoelde en verwachte verwondering blijft echter telkens uit. Daarvoor is de tekst te eendimensionaal, wordt er te veel uitgelegd en zijn de monologen van de ouders te gestileerd en komen ze gemaakt over. De vrij donker uitgevallen en telkens twee pagina's beslaande kleurenillustraties tonen groots opgezette weidse vergezichten, maar missen juist daardoor soms de finesse die bij dergelijke verhalen past. Max Lucado is zeer populair bij evangelische christenen. Om die reden de moeite waard. Tekstueel echter geen hoogvlieger. Gebonden uitgave in oblong formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055604852

Titel De jongen en de zee
Auteur Max Lucado
Secundaire auteur Rikkert Zuiderveld ; T. Lively Fluharty
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Vuurbaak, cop. 2013
Overige gegevens [43] p - ill - 24×30 cm
Annotatie Vert. van: The boy and the ocean. - Wheaton, Ill. : Crossway, cop. 2013
ISBN 9789055604852
PPN 363424717
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Schepping
Taal Nederlands