De jacht op crimineel geld
Boek

De jacht op crimineel geld over slimme speurders, fout vastgoed, gehaaide fiscalisten en besmette erfenissen (cop. 2013)/ Marian Husken en Harry Lensink

Journalistieke reportage over de wijze waarop topcriminelen hun zwarte geld witwassen en de jacht van de justitie op dit geld.

Recensie

De auteurs, als journalisten gespecialiseerd in misdaad en justitie, bespreekt de continue strijd van de justitie tegen de witwaspraktijken van criminelen die handig gebruikmaken van zogenaamde facilitators (notarissen, advocaten, accountants etc). Zij zorgen voor de link met de bovenwereld en brengen het zwarte geld legaal in omloop. De aanpak van deze facilitators heeft topprioriteit bij justitie. Hoe wordt geld weggesluisd, getraceerd en afgepakt van deze misdadigers? Aan de hand van diverse praktijkzaken wordt de lezer meegenomen in deze duistere wereld, waarbij geld en status de boventoon voeren. De banden tussen de boven- en onderwereld zijn innig, zoals wordt aangetoond aan de hand van het leven van kopstukken zoals Willem Endstra, Mieremet, Klaas Bruinsma en vele andere 'foute' lieden. Een must voor iedereen die van 'real crime' houdt. Voorzien van enkele fotokaternen, grotendeels in kleur, een aantal documenten in facsimile als bijlagen, eindnoten en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789050189101

Titel De jacht op crimineel geld : over slimme speurders, fout vastgoed, gehaaide fiscalisten en besmette erfenissen
Auteur Marian Husken ; Harry Lensink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Balans, cop. 2013
Overige gegevens 287 p., [16] p. pl - ill - 22 cm
ISBN 9789050189101
PPN 318210193
Rubriekscode 396.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Criminaliteit; Nederland ; Zwart geld; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Criminaliteit