De zwarte rivier [Dyslexie editie]
Boek

De zwarte rivier [Dyslexie editie] ([2013])/ Gary Paulsen, geïll. door George Schriemer ; [vert. uit het Engels: Huub Hovens]

Op weg naar een zomerkamp raakt een buschauffeur de weg kwijt en stort de bus in de rivier. Dan begint een overlevingstocht voor Daniël en zijn vijanden. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Recensie

Hoewel Daniël liever net als andere jaren met oom Smitty de Rocky Mountains intrekt, moet hij deze zomer naar het Adelaarskamp in de Premonition Mountains. Tot overmaat van ramp treft hij in het kampbusje zijn grote vijanden Scotty, Brandon en Troy aan. Op weg naar het kamp raakt de chauffeur de weg kwijt en stort het busje in de rivier. Daarna volgt een overlevingstocht met Daniël als onbetwiste leider. Voorspelbaar avonturenverhaal, waarin de gepeste jongen uiteindelijk als held naar voren komt. De wat onduidelijke, ouderwetse zwart-witillustraties aan het begin van elk hoofdstuk geven de belangrijkste gebeurtenissen weer, zodat de wendingen in het verhaal meteen duidelijk worden. Ook het taalgebruik laat niets te fantaseren over ('De storm wakkerde langzaam aan en gigantische regendruppels geselden het voortjakkerende busje, dat omsingeld leek te zijn door een massieve grijze muur waar je niet door heen kon kijken.'). De zinnen zijn soms erg lang. Achterin staat informatie over de auteur en het eerste hoofdstuk van 'Duivelspiek'*. Vanaf ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789020694932

Titel De zwarte rivier [Dyslexie editie]
Auteur Gary Paulsen
Secundaire auteur George Schriemer ; Huub Hovens
Type materiaal Boek
Editie [1e dr., D];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2013]
Overige gegevens 68 p - ill - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Heerhugowaard : Kluitman, 1998. - (Reading= cool) - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie - Vert. van: Danger on Midnight river. - New York : Bantam Doubleday Dell Books for Young Readers, cop. 1995. - (Gary Paulsen's world of adventure)
ISBN 9789020694932
PPN 364220015
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Verkeersongelukken ; Overleven
Taal Nederlands